Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

MOHCINE & DE LIEFDE 

“In mijn dromen zie ik haar nog, dat neemt niemand mij af.”

Op mijn veertiende raakte ik al psychotisch. Uiteindelijk heeft een psychose ertoe geleid dat ik twaalf jaar heb vastgezeten. De echte straf die ik toen kreeg, was dat ik twaalf jaar geen liefde mocht kennen. Ik kwam in een harde omgeving terecht en verzette me veel. Uiteindelijk werd ik overgeplaatst naar een psychiatrische instelling en juist daar, vond ik de liefde weer terug.

Zij werkte in de instelling; het was een verboden liefde. Maar het sluimerde erin en het was niet te voorkomen, er bloeide iets. Als zij werkte, kwam ze op mijn kamer en hadden we diepe gesprekken. We hadden een soort pact gesloten, een sacrale vertrouwensband. Er stond veel op het spel: als dit uit zou komen, zou ze alles verliezen. Toen ik de instelling verliet besloten we elkaar te blijven zien. De relatie werd fysiek, het was intens en heel bijzonder. Maar het was ook moeilijk. Zij worstelde met haar ethiek, maakte promotie en had nog meer te verliezen. Ze moest kiezen: ging ze voor mij of voor de baan. Maar zelfs als ze haar baan zou opzeggen, zou ze als psychologe pas na vijf jaar contact met mij mogen hebben. Ondertussen raakte ik van mezelf vervreemd en ging het steeds slechter met me; ik was na twaalf jaar opeens weer buiten. Ze heeft me in die tijd bijgestaan, maar onze relatie was niet bestand tegen alle complicaties. We hebben elkaar losgelaten, van beide kanten. Besloten dat het beter was, ook al was het diepe, intense liefde.

Zij is de reden dat ik dit pad heb gekozen, dat ik mijn ervaring nu gebruik om anderen te helpen. Na twaalf jaar in gevangenschap heb ik door haar weer liefde mogen kennen. Ze heeft een goede invloed op mij gehad en onze relatie was wel degelijk gelijkwaardig. Ik heb het geluk gehad haar beter te mogen leren kennen. En in mijn dromen zie ik haar nog steeds, dat neemt niemand mij af.

 

Jij Bent een Droom – Mohcine Benchaba

 

De wind sneed in mijn lijf alsof ik bloedde

Waar was jij de enige die mij hiervoor kon behoeden

Berouwde gevoelens van ontwaakte gedachten

Sijpelden droevig en zacht omdat ik op je wacht

In mijn dromen aanschouw ik je elke nacht

Overdag zie ik iemand lopen zij lijkt op jou

Maar zodra zij zich omdraait is het andere vrouw

Mijn hart kwam tot leven

Maar stopte wederom

Ondanks alles wat ze mij hebben afgenomen

Jou zie ik tenminste in mijn dromen

 Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019