Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

MICHIEL & DE LIEFDE 

“Ik ben vaak hard gegaan in mijn leven, maar nooit op de liefde.”

Wat betekent liefde voor mij? Als ik denk aan liefde… dan denk ik aan Seks, Drugs en Rock & Roll. Aan liefdesliedjes en liefdesbriefjes die ik vroeger schreef voor mijn juf en mijn buurmeisje. Met geurende pennen als cadeautje erbij. Ik denk aan Rob de Nijs, Er is geen banger hart dan dat van mij. En aan het optreden van mijn zus in Rotterdam, toen ze de Power of Love playbackte. Een nummer dat mij nog steeds raakt. Ik heb altijd gehouden van romantische muziek.

Ik was een laatbloeier op het gebied van liefde en seks. Onderwerpen waar ik mij onzeker over voelde. Het voelde gênant om aan mijn ouders te vragen hoe alles werkte en ik kwam bovendien laat in de puberteit. Pas toen ik over deze onderwerpen ging praten met vrienden, leerde ik van hen een beetje hoe het allemaal werkte en hoorde te gaan. Maar zelf een meisje of vrouw versieren, dat heb ik eigenlijk nog steeds nooit echt gedaan. Ik ontmoette wel vrouwen, maar dat ging meestal via-via. Ik werd gekoppeld, maar van eigen initiatief was geen sprake. Het voordeel is dat ik daardoor nooit een blauwtjes heb gelopen. Maar kussen met vrouwen, daar was ik dan wel weer goed in.

Op een gegeven moment nam drugs de overhand in mijn leven. Ik verkoos drugs boven vrouwen, misschien omdat ik op de vlucht was voor vrouwen. Ik was druk met mezelf, en was zonder dat ik het zelf echt wist toch een beetje psychotisch. In ‘94/’95 zat ik op het toppunt van mijn leven. Ik had een vriendin en ontmoette opeens heel veel interessante vrouwen. Het liep vlot. Ik hield het drie jaar vol, tot ik werd opgenomen. Toen wilde ik helemaal niks meer weten van vrouwen en drugs.

Van de drugs kwam ik af. Kortstondige relaties bleven komen en gaan, maar écht verliefd ben ik nooit geworden. Ik werd versierd, dacht soms dat liefde te koop was, maar echte liefde was er niet. Misschien is het bindingsangst, of zijn het de grote hoeveelheid medicijnen die liefde voor mij afzwakken. Intimiteit vind ik inmiddels in de vorm van Flekszorg, iets dat ik moeilijk kan accepteren. Maar die hartkloppingen van verliefdheid waar anderen het over hebben, die ken ik niet. Ik ben vaak hard gegaan in mijn leven, maar nooit op de liefde.Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019