Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

MAARTEN & DE LIEFDE

Het openen van je hart gun ik heel veel lotgenoten.”

Al 23 jaar ben ik met dezelfde vrouw, het is een uit de hand gelopen vakantieliefde. Inmiddels zijn we langer met elkaar dan we ooit zonder elkaar zijn geweest. En nog steeds kom ik altijd weer bij haar uit, wanneer ik opzoek ben naar het verslavende gevoel van verliefdheid en besef dat ik alles wat ik zoek in een vrouw al vind bij haar. Zij is mijn grote liefde.

Ondanks mijn psychose is mijn vrouw bij mij gebleven. Ze heeft geaccepteerd dat een psychose een deel van mij kan zijn. In die zin heeft liefde een soort helende kracht, het gevoel dat zij er voor me is. Een heel fijn gevoel, maar aan de andere kant heb ik wel moeite gehad om mijn relatie gelijkwaardig te krijgen. Hoewel zij mij nooit als een minder persoon heeft gezien, zag het systeem mij wel zo. Die betutteling vanuit de zorg soms, of het allemaal wel goed met je gaat. In die periode is onze relatie wel altijd stabiel geweest en kregen we een dochter, maar het mooiste moment was toen onze relatie ook gelijkwaardig werd. Ik heb er hard voor moeten vechten om een volwaardige partner voor haar te zijn, maar dat ook altijd belangrijk gevonden. Want we hadden samen dromen, ook al leken die dromen in de tijd rondom mijn psychose heel ver weg. Die dromen waren mijn motor om verder te gaan, een baan te zoeken en een goede partner te zijn. 

Dat zij mij nooit anders is gaan zien na mijn psychose, heeft me altijd de kracht gegeven om te worden wie zij in mij zag. Ja er waren zware momenten, waarop ik dacht dat ik een patiënt was. Dat ik op moest passen met prikkels en niks meer mocht voelen. Maar dit heb ik laten vallen en op dat moment was er weer ruimte om de liefde te laten bloeien. Ik ben het toen echt gaan voelen. Het openen van je hart gun ik heel veel lotgenoten. Hoe je het ook doet, als je maar weet dat het kan.Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019