Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

HENK & DE LIEFDE

Door haar kan ik nadenken over mijn eigen denken.”

Ik ben verliefd geworden op een psychologe. En op een borderliner, bleek later. Ik ontmoette haar toen ik een lezing gaf over psychosegevoeligheid op de Universiteit van Tilburg. De liefde kwam van twee kanten; mijn schizofrenie maakt me kennelijk sexy. Verliefd zijn is voor mij een kortdurende krankzinnigheid met langdurige rampzalige gevolgen. Het is het kunnen omgaan met de kleine onhebbelijkheden van je partner. Ik was smoorverliefd op haar, maar was eigenlijk haar hulpverlener. Je wilt de mythe van de andere persoon ontrafelen, en daarna nog steeds verliefd zijn op die persoon. Ik had een perfect beeld van haar, dacht dat ze ijzersterk was. Dat bleek achteraf niet zo te zijn, ze was heel onzeker. Zij bleek borderline te hebben en had een betonnen muur om zichzelf heen gebouwd. Ik was de enige bij wie ze kon uithuilen. Stel je voor; een psychologe die ook als fotomodel werkt en mij als vertrouwenspersoon had. Dat doet je wat!

Onze liefde ging uit op Valentijnsdag. De relatie werd verbroken omdat ik niet wist hoe ik haar kon doorgronden, maar ik wist ook niet hoe ik van mijn verliefdheidsgevoelens af moest komen. Om mijn liefdesverdriet te verwerken, ben ik een boek gaan schrijven: ‘Verliefd op een Borderliner’. Op de dag dat ik mijn boek ging presenteren kwam zij de zaal in. Of het over haar ging, vroeg ze. Ik heb gezegd van niet.

Het was een heftige tijd, maar wel een tijd waar ik veel van heb geleerd. Door haar heb ik geleerd wat het is om een relatie te hebben. Ik kan nu nadenken over mijn eigen denken, dat is heel belangrijk. Ik ben er jarenlang kapot van geweest dat zij uit mijn leven verdween, als een relatie uitgaat komt er een bepaalde leegte en het is knap als je die weer kunt opvullen. Maar ik ben weer verliefd. Op een borderliner, dus wie weet komt er nog een tweede deel van mijn boek.Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019