Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

CHESTER & DE LIEFDE

Je kunt een nieuw persoon niet kwalijk nemen wat een ander persoon heeft gedaan.”

Ik ben geboren op Curaçao, waar ik bij mijn lieve moeder woonde. Ze voedde mij alleen op, mijn vader was niet het type man wiens voorbeeld ik wilde volgen. Hij deed mij al vroeg inzien dat ik anders wilde zijn als man; trouw en onvoorwaardelijk in mijn liefde.

Na een moeilijke jeugd, ik kreeg jong een hersenvliesontsteking waardoor ik minder goed functioneerde en veel werd gepest, verhuisde ik op mijn achttiende naar Nederland om te studeren. Ik werd verliefd op een meisje, maar kwam er al snel achter dat de omgangsvormen en cultuur hier heel anders waren. Ik wist niet hoe ik haar het hof moest maken en liep een blauwtje. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. De overgang naar een nieuw land en andere cultuur in combinatie met mijn jeugdtrauma, zorgden ervoor dat ik een psychose kreeg. Ik ging me raar gedragen, waardoor het meisje dat ik leuk vond afstand van mij nam. Uiteindelijk ben ik in een kliniek terecht gekomen voor een behandeling, waar ik een nieuw meisje ontmoette. Zij had haar issues en ik ook, maar samen konden we ze even vergeten. Samen hadden we geen last van alle drama, we waren gelukkig. Helaas had ik in die tijd veel stress; ik had veel last van het stigma rondom mijn psychosegevoeligheid en de manier waarop mijn familie en vrienden hiermee omgingen. Ik besloot de relatie met dit meisje te verbreken, wat me uiteindelijk nog meer stress opleverde en ervoor zorgde dat ik weer in een psychose terecht kwam. Hierna wist ik zeker: dit wil ik niet nog eens meemaken.

Wat is het nut van het leven, als je steeds liefdesverdriet moet voelen? Je stelt je kwetsbaar op, iemand doet je pijn en vervolgens zit je daar jarenlang mee. Ik merk dat ik nu angst heb om verliefd te worden, de pijn bij het verbreken van mijn vorige relaties was zo hard. Ik ben voorzichtiger met wie ik toelaat als het gaat om liefde en verliefdheid. En ik ben bewust bezig met dit onderwerp; ik wil verandering brengen en het stigma stoppen. Het lukt me inmiddels om mezelf beter te uiten, iets dat typisch Nederlands is en ik echt heb moeten leren. En ik heb een meisje ontmoet met wie ik een goede vriendschap heb en waarmee ik echt de tijd kan nemen. We vinden elkaar leuk, maar we doen rustig aan. Ik heb gelukkig geleerd dat je een nieuw persoon niet kwalijk kunt nemen wat een ander persoon heeft gedaan. En hoe verder met dit meisje? De tijd zal het leren, maar het voelt goed.Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019