Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

CAROLA EN DE LIEFDE 

“Medicijnen maken mij minder ongelukkig, maar hij maakt mij gelukkig.”

Daar stond hij; midden in het licht van de deurpost. De zon scheen op hem, bijna alsof hij een engel was. Het was Marc, een medebewoner uit de woongroep waar ik net was komen wonen. Een mooi woonproject waar ik voor het eerst begeleid op mezelf ging wonen. Ik vond het een mooie gelegenheid om ook eens een tweepersoonsbed te kopen. Zonder directe reden, maar waarom ook niet. Ik had op dat moment nog geen idee dat er weer liefde in mijn leven zou komen.

Mijn eerste liefde heb ik op de middelbare school mogen ervaren. Op school werd ik gepest en hoorde ik er nooit echt bij. Tot ik bij de leerlingevereniging ging en daar een gelijkwaardig groepje mensen leerde kennen. Tussen die outcasts vond ik mijn eerste grote liefde. Precies op het moment dat het slecht met mij ging, deed de liefde mijn psychose naar de achtergrond verdwijnen. Helaas ben ik deze grote liefde uiteindelijk verloren, een heftige periode. Mede dankzij mijn liefdevolle familie heb ik deze tijd kunnen afsluiten, met mijn eigen huisje als kers op de taart. En toen wist ik nog niet eens dat Marc in mijn leven zou komen. 

Binnen de kortste keren nadat ik hem had zien staan, daar in die deurpost, hadden Marc en ik de meest sprankelende gesprekken tijdens het eten met de woongroep. Waar sommigen kwamen, aten, en gingen, zaten wij aan een stuk door te praten. Op een avond vroeg hij of ik samen met hem het journaal wilde kijken. Ik zei meteen ja. Het journaal hebben we nooit gezien; we hebben tot lang in de nacht wijn gedronken en gepraat. Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder. 

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, zo hebben we de beslissing om geen kinderen te krijgen moeten accepteren. Gelukkig heb ik twee nichtjes die mij onvoorwaardelijke liefde geven. En we hebben elkaar. Mensen denken dat het makkelijk is dat Marc en ik dezelfde ziekte hebben, maar eigenlijk praten we daar niet veel over. We zijn meer bezig met samen zijn en genieten. Medicijnen maken mij minder ongelukkig, maar Marc maakt mij gelukkig.

 Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019