Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram
< Overzicht van de interviews

Acht krachtige verhalen over de liefde

Column Maarten Muis, sociaal ondernemer

De start van de campagne Doe Eens Goed Gek was een serie korte films waarin Sofie op date gaat. Het was geen toeval dat een boodschap over vooroordelen met betrekking tot psychosegevoeligheid, werd verpakt in de setting van een date. Want als het over liefde en relaties gaat, dan vraagt openheid over kwetsbaarheden en eerdere, ook onprettige, levenservaringen al snel de aandacht.

Ik ben als mediaproducent en coach van ervaringsdeskundigen in allerlei projecten lotgenoten tegengekomen die goed, ontroerend en smaakvol vertelden over psychotische ervaringen, behandelingen en behandelaars. Zij konden precies aangeven waar het kantelpunt richting herstel lag. Dat inspireerde mij tot het maken van het boek ‘Meer dan dat… Tien portretten van mensen met schizofrenie’ (Tobi Vroegh, 2011). En ook mijn eigen verhaal van herstel en hoe communicatie in zorg beter kan, heb ik verwerkt - in het luisterboek ‘Hoor wat ik voor je kan betekenen’ (Tobi Vroegh, 2016).

Met trots kan ik nu aankondigen dat deze maand een serie verhalen van ervaringsdeskundigen over liefde, relaties en psychosegevoeligheid op het online platform van DEGG verschijnt. De acht verhalen werden gedeeld op een speciale bijeenkomst in het Adstructie-centrum in Amsterdam. Ik ervaar al jaren dat wanneer je mensen met psychosegevoeligheid bij elkaar brengt, er snel in alle openheid en eerlijkheid verteld wordt over persoonlijke ervaringen. Een van de opvallende kenmerken van herstel na een psychose, is dat mensen met veel moed en kennis van zaken in de diepte van de ziel durven kijken. Deze acht ervaringsdeskundigen hadden allemaal een sterk en ontroerend verhaal over de betekenis van liefde in hun leven. Geniet de komende tijd van de verhalen van Carola, Russel, Henk, Mohcine, Chester, Jerry, Michiel en mijzelf.

Maarten Muis, sociaal ondernemerDeze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019