Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram

DOE EENS GOED GEK

De campagne

De bewustwordingscampagne bestaat uit verschillende korte filmpjes getiteld ‘Gek op Sofie!’. Hierin nemen bekende Nederlandse en Belgische mannen, tijdens een date met Sofie, de bestaande vooroordelen en het stigma over psychoses op de hak. Daarnaast is er voor zowel Nederland als Vlaanderen, in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen, een documentaire met de naam ‘Wie is Sofie?’ ontwikkeld. In deze twee documentaires wordt dieper ingegaan op de aanleiding van de campagne en de noodzaak van een betere bewustwording rond psychosegevoelige jongeren zoals Sofie, onderstreept. 

Doelgroep

De Doe Eens Goed Gek campagne is gericht op jongeren met een verhoogde mate van psychosegevoeligheid en vooral ook hun omgeving. De campagne heeft als doel het onderwerp bespreekbaar te maken en zodoende de beeldvorming positief te veranderen en het heersende stigma te verminderen.

Verantwoording naam Doe Eens Goed Gek

Zowel het concept voor de campagne als de naam ‘Doe Eens Goed Gek’ zijn tot stand gekomen uit gesprekken met ervaringsdeskundigen. Als iemand goed gek is, betekent dit dat die persoon prettig gestoord is. Aan iedereen van ons mankeert wel wat, gelukkig is niemand op aarde perfect. De naam is een trigger om jongeren te laten beseffen dat ze pas echt gek zijn als ze oordelen over personen of ziektes waar ze eigenlijk helemaal geen weet van hebben. Door juiste informatie voorziening, meer kennis en minder schrikbeelden in de media kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat het bestaande stigma/vooroordeel verandert in een juist oordeel, want psychosegevoelige jongeren zijn helemaal zo gek nog niet!  Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019